måndag 2 juli 2012

Kalvkotlett med senapsgrillad spetskål




Ingredienser - 4 port
  • 1 spetskål eller färsk vitkål, ca 600 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • salt och peppar
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 4 kalvkotletter med ben à 175 g
  • rapsolja till pensling
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • ¾ dl crème fraiche, 34 %, ev. låglaktos
  • 1½ dl vatten
Så här gör du


  1. Dela kålen i 8 klyftor.
  2. Koka i saltat vatten 1 minut och låt rinna av.
  3. Blanda olja, senap, honung, salt, peppar, citron och persilja och pensla kålen med blandningen runtom.
  4. Grilla till fin färg. Pensla kotletterna med olja, salta, peppra och grilla 3–4 minuter på varje sida.
  5. Blanda fond, vinäger, crème fraiche och vatten i en kastrull. Koka upp och smaka av.
Energi per portion: 310 kcal


Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: