Ingredienser - 4 port
- 700 g blomkål
 - 7 dl vatten
 - 1 grönsaksbuljongtärning
 - 2 dl Arla Köket® vispgrädde
 - 1 krm svartpeppar
 - ev ½ tsk salt
 - ½ dl hackad persilja
 
Gör så här
- Dela blomkålen i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningen.
 - Lägg i blomkålen och koka den mjuk ca 10 min.
 - Häll av och spara buljongen. Mixa blomkålen till en slät puré.
 - Blanda med buljong och grädde. Koka upp och smaka av med peppar.
 - Strö över persilja vid servering.
 
Näringsvärden per portion exklusive tillbehör:
Energi 250 kcal
Protein 5 g
Kolhydrat 9 g
Fett 21 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar