fredag 27 juli 2012

Fiskgryta med grönt




Ingredienser - 1 port

  • 1 potatis
  • 1 morot
  • 2 dl vatten 
  • 1/2  hönsbuljongtärning
  • 150 g vit fiskfilé t ex torsk
  • 1 tomat
Vitlöksströssel: 
  • rivet citronskal 
  • 1/2 finhackad vitlöksklyfta
  • hackad rucolasallad 
  • en nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Skala potatis och morot. Skär dem i bitar. 
  2. Koka det i vatten med buljongtärning i ca 5 min. 
  3. Skär fisken i bitar och tomaten i klyftor. 
  4. Lägg ner det i grytan och koka ytterligare 3–4 min. 
  5. Strö över strösslet.
Energi per portion: 240 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: