onsdag 18 juli 2012

Squashbiffar med dillyoghurt




Ingredienser - 2 port

  • ½ squash, grovriven, 200 g 
  • ½ vitlöksklyfta, riven 
  • 2–3 soltorkade tomater, hackade 
  • 1 salladslök, finstrimlad 
  • ½ dl grahamsmjöl/glutenfri grovmix 
  • 50 g fetaost, smulad, max 25 % 
  • 2 msk hackad bladpersilja 
  • 3 msk ströbröd, gärna av majs 
  • 1 litet ägg 
  • salt och peppar 
  • ½ msk rapsolja till stekning 
Dillyoghurt: 
  • ¾ dl matyoghurt, ev. låglaktos 
  • salt och peppar 
  • 2 msk dill och persilja, hackad 
  • ½–1 tsk senap  
Servera med: tomater

Så här gör du

  1. Krama bort vätskan ur den rivna squashen. 
  2. Blanda det rivna med allt utom oljan. 
  3. Klicka ut 4 biffar direkt i oljad stekpanna och stek på medelvärme ca 3 min på var sida.
  4. Blanda yoghurten med kryddor och smaka av med senap.
Energi per portion: 320 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Anonym sa...

Hur många kalorier är det i en portion? :)