tisdag 17 juli 2012

Kycklingsallad med ingefära




Ingredienser - 6 portioner
  • 300 g kokt kycklingkött
  • 100 g vattenkastanjer
  • 1 gul lök
  • 2 slanggurkor
  • Dressing: 
  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • 0,5 dl lätt majonnäs
  • 1 msk riven färsk ingefära eller 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk soja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Tillagning

1. Skär kycklingköttet i bitar. Hacka vattenkastanjerna grovt. Skala och hacka löken fint. Skala och skiva gurkorna.

2. Dressing: vispa ihop yoghurt, majonnäs, ingefära, soja, vitlök och peppar till en jämn sås.

3. Blanda kyckling, vattenkastanjer och lök. Blanda väl.

4. Häll dressingen över kycklingblandningen och se till så att ingredienserna täcks av dressingen. Lägg ut gurkorna på tallrikar och portionera upp salladen ovanpå.

Förbered
Gör salladen ett par timmar i förväg så att den får dra och smakerna blandas ordentligt. Täck över salladen och förvara den i kylen fram till serveringen. Eller tillaga dressingen dagen före och förvara den i kylen, i en burk med tättslutande lock. Skaka burken väl innan dressingen ska serveras.

Näringsvärde per portion
Kcal 107 
Kolhydrater 7g 
Protein 14g 
Fett 4g 
Fibrer 1g

Källa & bild: Imponline

1 kommentar:

Annika Lundgren sa...

Denna gör jag imorgon gudagod ser det ut :-)