söndag 13 maj 2012

Varm bulgursallad



Ingredienser - 2 port

  • 1 dl bulgur eller fullkornsris för glutenfritt alternativ
  • 1 tsk olja
  • 1/2 påse djupfrysta grönsaker t ex Wok Deli
  • 1 skivad röd lök 
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 100 g champinjoner i kvartar
  • 1 liten röd paprika i strimlor
  • 2 dl röda kidneybönor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka bulgur (eller ris) enligt förpackningen. 
  2. Fräs under tiden grönsakerna utom kidneybönorna i oljan tills de är mjuka. 
  3. Tillsätt vinäger, soja, bönor och bulgur (ris). 
  4. Smaka av med salt och peppar.

Energi per portion: 393 kcal
Källa & bild: Måbra

Inga kommentarer: