torsdag 10 maj 2012

Dagsmeny 1210 kcal




Frukost:Yoghurt med frukt - 345 kcal


Ingredienser - 1 port


Så här gör du

  1. Ta 2½ dl naturell yoghurt, 3 %, ev.v låglaktos
  2. i med ½ skivad banan
  3. 2 skivade jordgubbar 
  4. 1 dl müsli, ev. glutenfri.



Lunch: Potatisomelett med matjessill - 395 kcal


Ingredienser - 2 port



  • ½ msk smör
  • 1 färsk lök, hackad
  • 3 ägg
  • ½ dl mellanmjölk, ev. låglaktos
  • salt och peppar
  • 200 g kokt potatis
  • 80 g avrunnen matjessill
  • 3 msk gräddfil, ev. låglaktos
  • gräslök och dill

Så här gör du

  1. Smält smöret i en mindre stekpanna och låt löken svetta sig genomskinlig. 
  2. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och riv ner potatisen grovt i blandningen. 
  3. Höj värmen på löken och häll ner smeten. Sänk igen och stek tills omeletten stelnat.
  4. Vänd med hjälp av en stor tallrik och stek på andra sidan. 
  5. Skär upp bitar och lägg på två tallrikar. Toppa med sill, gräddfil, gräslök och dill.



Mellanmål: Blåbärskick - 90 kcal


Ingredienser - 1 port


Så här gör du

  1. Blanda 1 dl färdig blåbärssoppa med 1 dl lättfil, ev. låglaktos



Middag: Majskyckling med bulgurpuck - 380 kcal


Ingredienser -2 port

  • 1 majskycklingbröst, 300 g
  • salt, peppar och salvia eller mynta
  • ½ msk smör eller rapsolja till stekning
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 dl bulgur
  • ½ dl hackad mynta och persilja
  • saft av ½ pressad lime
  • 1 tsk olivolja

Servera med: tomat- och rucolasallad med 1 tsk olivolja


Så här gör du

  1. Krydda kycklingen och peta in lite kryddor även under skinnet. 
  2. Bryn i fettet på båda sidor, häll i lite vatten, sänk värmen och låt sjuda till kycklingen är genomstekt. 
  3. Koka upp buljong och tomatpuré, rör ner bulgur och sjud under lock. Vänd ner örter, lime och olja och packa i två koppar. 
  4. Skär köttet i sneda skivor och fördela på två tallrikar. Stjälp upp bulgurpuckarna.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: