tisdag 29 maj 2012

Hemmagjorda hamburgare

Hemmagjorda hamburgare med barbecuedressing






Ingredienser - 4 port

  • 600 g grovmalen nötfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 krm chipotle tabasco
  • 1 msk osötad senap
  • ½ dl kallt vatten

Barbecuedressing:

  • 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ dl tomatketchup
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt. 
  2. Blanda färsen med salt, tabasco, senap och vatten. 
  3. Forma 4 tunna burgare. Grilla dem ca 3 min på varje sida. 
  4. Servera med stora hamburgerbröd, sallad, lökringar, ost, tomat och barbecuedressing. 



Näringsvärden per portion exklusive tillbehör: 390 kcal Protein 32 g Kolhydrat 26 g
Fett 17 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: