måndag 21 maj 2012

Avocadosoppa




Ingredienser - 4 personer
  • 2 mogna avokador
  • 2 gurkor
  • saft från en citron
  • 2 msk grekisk yoghurt 10%
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 1 finhackad tomat
  • 0,5 dl hackad färsk basilika
  • ca 500 g färska små räkor
  • 4 skivor rågbröd

Tillagning
  1. Skär avokadorna på mitten, ta bort kärnan och skalet från frukten.
  2. Skala gurkorna, skär dem på längden och skrapa ur det vattniga mittpartiet. Tärna 1/4 av gurkan till dekoration och lägg resten i en mixer tillsammans med avokadorna, men spara halva avokadon till dekoration, citronsaft, yoghurt, salt och peppar. Mixa tills soppan är mjuk och krämig. Förvara svalt.
  3. Finhacka avokadon och rör ihop den med gurktärningarna, tomaterna och rödlöken. Häll blandningen över soppan. Låt ev. räkorna rinna av och lägg dem ovanpå. Dekorera med basilika. Servera med lite bröd.
Energi 360 kcal
Protein 26,3 g
Kolhydrater 37,2 g
Kostfibrer 9,0 g
Fett 13,6 g

Källa & bild: Aktiv träning

Inga kommentarer: