fredag 25 maj 2012

Sund glass






Ingredienser - 10 port Pinnglassformar finns att köpa i många inredningsbutiker och varuhus.
  • 225 g färska eller frysta och tinade jordgubbar
  • 1 medelstor banan
  • 1 dl vaniljvisp

Så här gör du
  1. Mixa jordgubbar och banan fint i en matberedare eller med stavmixer. 
  2. Vispa vaniljvispen till fast skum med elvisp. 
  3. Vänd ner fruktmoset i vaniljvispen. 
  4. Fyll glassmeten i pinnglassformar, tryck ner pinnen och frys in i minst 4 timmar.
  5. Lossa glassarna ur formarna genom att doppa formen i hett vatten i 10–15 sekunder.
  6. Dra i pinnen och låt glassarna tina i 10–15 min före servering. 
  7. De är godast när de nästan börjar smälta.
Energi per glass: 45 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: