fredag 25 maj 2012

Mors dag - tårtor




Bärtårta


Ingredienser - 12-14 bitar

  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 dl Kelda vaniljsås
  • 1 1/2 dl Arla Köket Kesella kvarg vanilj
  • 1 liter färska blandade bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Riv mandelmassan och rör i ägg och mjöl. 
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. 
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. 
  5. Låt kakan kallna.
  6. Vispa vaniljsåsen och rör i kvarg. 
  7. Bred ut fyllningen över kakan. 
  8. Lägg på bären och dekorera gärna med små blad.



Näringsvärden per bit195 kcal Protein 6 g Kolhydrat 21 g Fett 9 g


Källa & bild: Arla






Cheesecake med hallon



Cheesecake med hallon



Ingredienser - 8-10 bitar

  • 10 digestivekex
  • 75 g Svenskt Smör från Arla
  • 500 g Arla Köket Kesella® kvarg hallon
  • 3 äggulor
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Hacka samman kex och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut det i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter. 
  4. Rör samman kvarg och äggulor till en jämn smet. Bred ut smeten i formen. 
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. 

Näringsvärden per bit: 275 kcal Protein 7 g Kolhydrat 21 g Fett 18 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: