onsdag 30 maj 2012

Panzanella

Panzanella





Ingredienser - 4 portioner

  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 ciabattabröd
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka basilika
  • 20 svarta oliver
  • olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Kärna ur paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna på ugnspappret och placera det under grillelementet i 5-10 minuter tills paprikaskalen börjar bli svarta. Lägg klyftorna i en skål och sätt lite aluminiumfolie över.
  3. Skär brödet i tunna skivor och lägg det i en annan skål. Häll över vinäger och krama in med rena händer. Låt stå i 15 minuter.
  4. Skala och grovhacka vitlöksklyftan. Mosa vitlöken med sidan av knivbladet med lite flingsalt till en pasta, eller pressa vitlöken. Blanda det med brödet.
  5. Skala paprikorna och skär i bitar. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och strimla rödlöken. Plocka bladen från basilikan.
  6. Blanda grönsaker, lök och basilika med brödet. Salta och peppra. Droppa god olivolja över vid serveringen.



Energi per portion: 200 kcal fett: 10 g


Källa & bild: ICA

Inga kommentarer: