onsdag 8 februari 2012

Rosépepparlax med citron och dill




Ingredienser - 4 portioner

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 knippa dill, finklippt
  • 2–3 tsk saft från citron
  • 1/2 tsk salt
  • 4 laxfjärilar
  • 1–2 tsk rosépeppar, lätt krossade
  • 1 tsk salt
  • smör

Tillbehör:

  • kokt potatis
  • citronklyftor
  • dill
  • sallad
  • rädisor


Gör såhär

  1. Blanda creme fraichen med dill, citron och salt. Ställ kallt.
  2. Beströ laxen med rosépeppar och salt. Stek dem i smör.
  3. Servera med kokt potatis, citron, dill och en god sallad.


Näringsvärde
Kcal 400
Fett 20 g
Kolhydrater 20 g
Fibrer 15 g

Källa & bild: Icakuriren