måndag 27 februari 2012

Grönsaksgratäng med rosmarin





Ingredienser - 4 port
  • 2 zucchini, ca 600 g
  • 2 paprikor i olika färger
  • några kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 2 tsk gourmetsalt
  • 2 1/2 d lKelda laga mat 4%
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl riven ost mager 
  • 2 krm salt
Servera med:
  • 200 g rökt skivad skinka 


Gör så här
  1. Sätt ugnen på 250º. 
  2. Skär zucchini i skivor. 
  3. Kärna ur och skiva paprikan. 
  4. Lägg grönsaker och rosmarin i en smord ugnssäker form. 
  5. Ringla över smör-&rapsolja och strö över gourmetsalt. 
  6. Stek i mitten av ugnen ca 10 min. 
  7. Sänk ugnsvärmen till 200º. 
  8. Vispa ihop gräddmjölk, ägg, ost och salt. 
  9. Häll blandningen över grönsakerna och tillaga i ugnen 25-30 min tills äggstanningen stelnat och fått vacker ljusbrun färg. 
  10. Servera med rökt skinka och bröd.


Per portion inklusive tillbehör
Energi 355 kcal
Protein 26 g
Kolhydrat 26 g
Fett 16 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: