torsdag 23 februari 2012

Tacopaj


Ingredienser - 6 port

  • 170 g fullkornsvetemjöl
  • 60 g kvarg (icas)
  • 40 g mild culinesse, lätt
  • 0.5 dl vatten
  • 400 g nötfärs, 10%
  • 2 tsk milda culinesse, lätt
  • 1 påse taco kryddmix
  • 0.5 dl vatten
  • 200 g chunky salsa
  • 30 g jalapeños
  • 200 g minifraiche
  • ca 80 g tomat
  • 118 g riven hushållsost, 17%
Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Blanda mjöl med kvarg och margarin. 
  3. Tillsätt vattnet och arbeta till en deg. 
  4. Låt degen vila i kylen en stund. 
  5. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda det i 10 minuter. 
  6. Bryn färsen i margarin. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.
  7.  Blanda ner hackad jalapeño. 
  8. Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet. 
  9. Blanda chunky salsa med minifraiche och bred över färsblandningen. 
  10. Skiva tomaterna och lägg på, strö övet osten. 
  11. Grädda pajen i ca 15 minuter.



Energi per portion: 347 kcal/port


Källa & bild: Saras blogg

Inga kommentarer: