lördag 25 februari 2012

Rårakor med chilismak



Ingredienser - 2 port

  • 2 stora potatisar, ca 300 g
  • 2 gula lökar, ca 200 g
  • 2 ägg
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • smör
  • 250 g KESO® cottage cheese cipotle
  • 1/2 purjolök

Gör så här

  1. Skala potatis och lök. 
  2. Riv potatisarna fint. 
  3. Riv eller hacka löken fint. 
  4. Blanda potatis och lök med uppvispade ägg, salt och peppar. 
  5. Låt lite smör bli ljusbrunt i en stekpanna. 
  6. Lägg i tre klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl smet per råraka, bred ut smeten tunt.
  7. Stek 2-3 min per sida tills de är gulbruna och frasiga. 
  8. Servera dem direkt med cottage cheese och finstrimlad purjolök.



Per portion inklusive tillbehör
Energi 395 kcal
Protein 26 g
Kolhydrat 37 g
Fett 16 g


Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: