måndag 20 februari 2012

Knäckebröd med dinkel



Ingredienser - 30–40 st
  • 125 g rågmjöl
  • 50 g dinkelmjöl
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • ½ tsk salt
  • Cirka 1 dl kallt vatten
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 50 g sesamfrön
  • 50 g vallmofrön
  • 50 g hackade pumpakärnor


Så gör du:

  • Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker.
  • Samla degen med vinäger och vatten.
  • Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen).
  • Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter.
  • Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter.


Näringsinnehåll per styck:
45 kcal
Protein: 1,4 g
Fett: 2,5 g
Kolhydrater: 4,8 g
Kostfibrer: 1 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: