Ingredienser - 30–40 st
- 125 g rågmjöl
- 50 g dinkelmjöl
- 1 msk kallpressad rapsolja
- ½ tsk salt
- Cirka 1 dl kallt vatten
- 1 tsk vinäger
- 1 tsk socker
- 50 g sesamfrön
- 50 g vallmofrön
- 50 g hackade pumpakärnor
Så gör du:
- Kör de två mjölsorterna i en matberedare med 1 msk kallpressad rapsolja, salt och socker.
- Samla degen med vinäger och vatten.
- Knåda in sesamfrön, vallmofrön och pumpakärnor i degen och kavla ut den med vikningar (när du kavlar degen viker du ihop den och kavlar ut den igen).
- Gör det totalt fyra gånger, och kavla sedan ut degen till en rektangel som skärs i små tre- eller fyrkanter.
- Pricka dem med en gaffel och grädda dem på bakplåtspapper i 225 grader i en uppvärmd ugn i cirka 8 minuter.
Näringsinnehåll per styck:
45 kcal
Protein: 1,4 g
Fett: 2,5 g
Kolhydrater: 4,8 g
Kostfibrer: 1 g
45 kcal
Protein: 1,4 g
Fett: 2,5 g
Kolhydrater: 4,8 g
Kostfibrer: 1 g
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar