torsdag 16 februari 2012

Purjo- och tomatgratäng med kallt, rökt kött


Ingredienser - 4 portioner
  • 400 gram purjolök (ca 2 stora)
  • 500 gram kokt kall färskpotatis
  • 300 gram passerade eller krossade tomater med örtkryddor
  • 1 tsk italiensk kryddblandning eller franska örter
  • 100 gram mozzarella
  • salt
  • nymald peppar

Gör såhär
  1. Värm ugnen till 250°C. 
  2. Skölj och strimla purjolöken. Låt den koka pp i lättsaltat vatten och sedan rinna av väl. 
  3. Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar. 
  4. Blanda purjolök, potatis och tomatsås i en ugnssäker form. Blanda i örtkryddor och smaksätt med salt och peppar. Skiva osten tunt och lägg skivorna på grönsakerna. 
  5. Gratinera i ugnen tills osten har smält och fått fin färg, 8-10 min. 
  6. Servera med kallt kött, till exempel pastrami, rökt skinka eller rostbiff.

Energi per portion: 201 kcal

Källa & bild: Aftonbladet

Inga kommentarer: