söndag 26 februari 2012

Färsgryta




Ingredienser - 2 port

  • 60 g pastafjärilar, ev. glutenfria
  • 150 g lammfärs, max 12 %
  • 1 tsk smör/olja
  • 100 g svamp
  • 2 dl konserverade körsbärstomater
  • 1 msk soja
  • ½ msk fond
  • 1 tsk hackad timjan
  • 300 g frysta wokgrönsaker
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka pastan. 
  2. Fräs färsen i fettet. 
  3. Lägg i svampen som får fräsa med någon min. 
  4. Tillsätt tomater, soja, fond och timjan, salta och peppra och låt puttra 3–4 min. 
  5. Blanda ner grönsakerna, koka upp och låt sjuda 5 min till. 
  6. Blanda ner pastan och smaka av.

Energi per portion: 357 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: