torsdag 9 februari 2012

Minestronesoppa




Ingredienser - 2 port

  • 1 hackad gul lök 
  • 1 hackad morot 
  • 1 msk olja
  • 3 msk finhackad persilja
  • 2 stjälkar selleri 
  • 250 g krossade tomater 
  • ½ dl dinkelpasta eller glutenfri pasta 
  • 7½ dl buljong 
  • 100 g strimlad vitkål 
  • 50 g stekt och avrunnet tärnat bacon 
Garnera med: 
  • Kryddgrönt
Servera med:
  • 1 skiva knäckebröd, ev. glutenfri med 1 ostskiva 10%, (ev. mjölkfri) per portion

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan och fräs lök- och morotshack blankt och mjukt. 
  2. Tillsätt persilja, strimlad selleri och krossade tomater. 
  3. Tillsätt pasta och buljong och koka upp. Sjud i ca 12 minuter. 
  4. Lägg ner kål och bacon i grytan och sjud i 7–8 minuter. 

Energi per portion: 303 kcal
Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Trillingnöten sa...

Kul att jag hittat hit!! Jag kommer att ha fin användning för dessa recept!