tisdag 21 februari 2012

Citrustorsk



Ingredienser - 2 port

  • 2 tsk smör/olja
  • 300 g torskfilé i bitar
  • salt och peppar
  • 100 g skivade champinjoner
  • 1 apelsin
  • 10 skivade svarta oliver
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • ½ hackad rödlök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • rivet skal och saft av ½ citron
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar

Servera med:
  • 200 g kokt potatis

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Smörj en ugnsfast form med hälften av fettet. 
  3. Salta och peppra fisken och lägg den i formen. 
  4. Fräs svampen i resten av fettet. Skala apelsinen, alla vita hinnor ska bort. Skär i skivor och lägg på fisken tillsammans med svamp, oliver och tomater. 
  5. Blanda lök, vitlök, olja, citron, honung, salt och peppar och slå blandningen över fisken.
  6. Stek i ugn ca 15 min tills torsken är vit rakt igenom.

Energi per portion: 389 kcal

Källa & bild: MåBra

2 kommentarer:

Linn sa...

När du skriver 389 kcal / port är potatisen inräknad då?

AD sa...

Ja, det tar jag förgivet eftersom att det ingår i receptet.