torsdag 12 januari 2012

Tomatsoppa med parmesanflagor



Ingredienser - 6 port

  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g passerade tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk het tacosås
  • 2 msk vinäger
  • salt, socker, peppar
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • timjan

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. 
  2. Häll passerade tomater och buljong i en gryta och tillsätt lök och vitlök. 
  3. Sjud i 5 minuter tills löken mjuknat. Smaka av med tacosås, vinäger och kryddor. 
  4. Dela tomaterna i mindre bitar. Servera soppan med tomatbitar, timjanskvistar och parmesanost.


Energi per portion: 57 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: