söndag 22 januari 2012

Kycklingsoppa



Ingredienser - 4 port


  • 2 kycklingfiléer, ca 250 g
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • Svenskt Smör® från Arla
  • 1 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 burkar passerade tomater, á 400 g
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm socker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl hackad persilja


Gör så här

  1. Strimla kycklingen. 
  2. Kärna ur och strimla äpplet. 
  3. Skala och hacka löken. 
  4. Fräs allt i smör och curry i en gryta. 
  5. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. 
  6. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med socker och salt. 
  7. Strö över persilja
Energi per portion: 275 kcal Protein 19 g Kolhydrat 18 g Fett 14 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: