måndag 16 januari 2012

Knäckebräck




Ingredienser- 24 port

  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk torkad mynta
  • 3 msk rapsolja
  • 2 dl ljummet vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150°. 
  2. Blanda mjöl, frön, salt och mynta. 
  3. Tillsätt olja och vatten och blanda väl till en jämn smet. 
  4. Bred ut den på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. 
  5. Sänk värmen till 75° och fortsätt grädda ca 45 min. 
  6. Stäng sedan av ugnen och låt stå med luckan på glänt tills brödet är helt torrt.

Energi per portion: 75 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: