torsdag 26 januari 2012

Äggröra med kalkonbacon



Ingredienser - 2 port

  • ½ finhackad gul lök
  • ½ hackad röd paprika
  • 50 g skivade champinjoner
  • 2 tsk olivolja
  • 50 g strimlade sockerärter
  • 4 ägg
  • 2 msk mellangrädde, 27 %, ev låglaktos
  • salt och peppar
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 100 g strimlat kalkonbacon

Servera med: blandad sallad

Så här gör du

  1. Fräs lök, paprika och svamp i olja i en panna, gärna teflon. 
  2. Lägg ner ärterna som får fräsa med en halv min. 
  3. Vispa upp äggen med grädde och rör ner. 
  4. Krydda och fortsätt röra tills äggen stelnat till en krämig röra. 
  5. Ta av från värmen och rör ner gräslöken. 
  6. Stek kalkonbacon i torr panna och servera till röran.

Inga kommentarer: