fredag 3 december 2010

Mustig köttgryta


Ingredienser - 1 port
  • 125 g magert nötkött
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1/2 tsk soja
  • 1 dl vatten
  • 1/4 köttbuljongstärning
  • 1 tsk torkade blandade örter
  • 1 bit squash
  • 1/2 vitlöksklyfta
Servera till: kokt potatis

Så här gör du
  1. Skär 125 g magert nötkött, t ex bog eller märgpipa i bitar.
  2. Skala och hacka 1 gul lök.
  3. Skala och tärna en bit rotselleri.
  4. Bryn köttet i olja i en stekpanna. Lägg i löken på slutet.
  5. Lägg över i en gryta.
  6. Tillsätt rotselleri, 1 tsk tomatpuré, 1 tsk balsamvinäger, 1/2 tsk soja, 1 dl vatten, 1/4 smulad köttbuljongtärning och 1 tsk torkade blandade örter.
  7. Låt koka ca 1 tim.
  8. Rör i en bit tärnad squash och 1/2 finhackad vitlöksklyfta.
  9. Låt koka 10 min till.
  10. Servera med kokt potatis.
Energi per portion: 368 kcal


Källa: MåBra

Glöm inte att tävla om resan här!

Inga kommentarer: