tisdag 28 december 2010

Grekisk bönsallad med örtkeso


Ingredienser - 2 port
  • 100 g kokta vita bönor
  • 100 g kokta svarta bönor
  • 100 g kronärtskockshjärtan
  • 1 strimlad rödlök
  • 100 g fetaost, max 10 %
  • ½ dl svarta oliver
  • 12 cocktailtomater
  • ½ kruka finhackade basilikablad
  • salladsblad
Garnera med: rosmarin

Örtkeso:
  • 100 g keso mini, ev. låglaktos
  • ½ dl finhackade örter, t ex timjan, slätbladig persilja, basilika, rosmarin
  • salt och peppar
Så här gör du
  1. Spola av bönorna och blanda med kronärtskockor, lök, smulad fetaost, oliver, halverade tomater, basilika och sallad. Vänd om ordentligt.
  2. Örtkeso: Blanda keso och örter, smaka av med salt och peppar.
Enbart salladen ger 256 kcal/portion
Enbart örtkeson ger 40 kcal/portion

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: