tisdag 7 december 2010

Chokladrutor med julsmak

(Bild: Mjuk äppelpepparkaka, apelsin- och saffransskorpor,
chokladrutor med julsmak, frukt à la malta)


Ingredienser - 36 port
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 1 burk kesella lätt, ca 250 g
Garnering:
  • kakao och ”silverkulor”
Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
  4. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med Kesella.
  5. Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna.
  7. Skär i rutor med vass kniv.
  8. Pudra över kakao och garnera med silverkulor.
Energi per portion: 40 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: