söndag 19 december 2010

Kotletter med saffransgrönsaker



Ingredienser - 4 portioner
  • 400 gram magra fläskkotletter
Marinad:
  • 1 st finhackad röd chilifrukt
  • 1 st finhackad grön chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salvia
  • 1 msk finrivet skal från en citron
  • salt
  • peppar

  • 200 gram bulgur (1/2 = 50 g)
  • 200 gram squash i skivor
  • 1 st röd paprika i strimlor
  • 1 st grön paprika i strimlor
  • 100 gram gul lök i ringar
  • 2 klyfta vitlök i skivor
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 pkt saffran
  • salt
  • peppar

Tillagning
  1. Lägg kotletter, chili, vitlök, olivolja, salvia och citronskal i en plastpåse.
  2. Marinera köttet i 4 timmar.
  3. Stek det i en stekpanna, 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
  4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna. De ska bli mjuka och få lite färg.
  6. Strö över saffran, salt och peppar.
  7. Ät och njut.
Energi per portion: 399 kcal

Källa & bild: Aftonbladet


Inga kommentarer: