tisdag 9 november 2010

Sushi


På begäran så kommer här lite sushi, jag gör allt för mina läsare :) Försöker i alla fall...

Kaloriinnehåll:
  • 100g sushi innehåller 109,9 kcal och en bit väger ca 30 g
  • 8 bitar innehåller då ca 260 kalorier 
  • misosoppan till det ca 40 kalorier
  • totalt 300 kalorier och 8 g fett
Här är ni ett recept om ni vill pröva på att göra egen sushi:

Ingredienser - 4
  • Färdigkokt sushiris 14 dl
  • Laxfilé (färsk) 100 gram
  • Tonfiskfilé (färsk) 100 gram
  • Tigerräkor 4 styck
  • Bläckfisk 100 gram
  • Forellrom 50 gram
  • Avokado 1 st stor
  • Gurka 0,3 styck
  • Salladslök 1 styck
  • Nori (ark ca 20x20 cm) 2 blad
  • Wasabipasta
Tillbehör:
  • Ingefära (inlagd)
  • Soja (japansk)
  • Sushiverktyg
Tillagning

1.Till 4 portioner med 8 bitar vardera:
* 1 dubbel sats sushiris (1,6 liter färdig ris)
* 1 sats nigiri (4 bitar/portion)
* 2 rullar fotomaki el. uramaki (4 bitar/p.)

2.Begränsa urvalet av huvudingredienser till 4 fisk+skaldjur och till några grönsaker.

3.Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

4.Forma nigiri + påläggsalternativ >>
Forma futomaki + ingrediensalternativ >>
Forma uramaki + ingrediensalternativ >>

Sushiskola

Lycka till!

Info. källa & bild: Blogg
Recept: Menyse

2 kommentarer:

hanna sa...

tänkte bara höra vad du anser om äggröra till kvällsmat? har blivit alldeles för mkt mackor på senaste så undrar om du tycker äggröra är nyttigt till kvällsmat :)

AD sa...

Äggröra är bra, eller i alla fall bätte än en massa mackor :) En massa bra protein och annat. Jag skulle nog också göra som du och byta ut mackorna!