måndag 22 november 2010

Squash med halloumi


Ingredienser - 2 port
  • 1 squash, ca 350 g
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 200 g halloumi light i 4 skivor, max 13 %
  • 1 msk smör/olja
  • 1 morot i små tärningar, 100 g
  • 1 dl färdig tomatpastasås
Garnera ev med:
  • färsk oregano

Så här gör du
  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skala av ytterskivorna på squashen så att den får platt topp och botten.
  3. Skär på längden i 4 skivor. Salta och låt dra ca 10 min.
  4. Torka av och pudra med vetemjölet.
  5. Stek squashskivorna och halloumin i fettet ca 2 min på varje sida.
  6. Lägg ihop squashskivorna 2 och 2 med osten emellan och lägg i en ugnssäker form.
  7. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  8. Koka morotstärningarna i lättsaltat vatten ca 5 minuter, häll av och blanda med tomatsåsen.
  9. Värm och servera såsen till squashen
Energi per portion: 375 kcal


Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: