lördag 13 november 2010

Savojkålsgryta med kryddig korv


Ingredienser - 4 portioner

  • 2 gula lökar
  • 500 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1 tsk hel kummin
  • 2 kalvbuljong tärningar eller 2 msk konc kalvfond
  • 8 dl vatten
  • 1/2 huvud savojkål (à ca 600 g)
  • 4 kryddiga tjocka korvar, t ex chorizo eller bratwurst
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
  • 2 msk dijonsenap
Tillagning

  1. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skrubba och skär potatisen i bitar.
  2. Fräs löken mjuk och glansig i smör i en gryta, ca 5 min. Tillsätt potatis och kumminfrön, buljongtärningar och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.
  3. Halvera savojkålen och bryt bladen i mindre bitar. Blanda ner dem i grytan.
  4. Skiva och tillsätt korvarna. Låt puttra ca 5 min. Salta och peppra. Servera grytan med senap.
Näring/portion: 360 kcal, 18 g fett, 15 g protein, 32 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: