måndag 1 november 2010

Spenatfylld pastarulle med svampsås


Ingredienser - 4 portioner
  • 2 dl vetemjöl+ mjöl till knådning
  • 2 dl durumvete
  • 2 stora ägg
  • 1,5 msk olivolja, salt
  • 150 g lätt kesella
  • 250 g spenat
  • 250 g champinjoner
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • svartpeppar
  • riven muskot
  • 1 dl riven parmesan
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk majsena
  • 0,5 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
Tillagning
  1. Lägg de båda mjölsorterna i en skål och tillsätt ägg, 1 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 msk varmt vatten. Arbeta samman till en deg med elvispens degkrokar. Knåda ytterligare 5 min med händerna. Vira in degen i plastfolie och låt den vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Låt kesellan rinna av i en sil. Skölj och ansa spenaten. Blanchera spenaten ca 2 min i rikligt med kokande, saltat vatten. Spola under kallt vatten, krama ur den väl och hacka den fint.
  3. Ansa och borsta av champinjonerna. Halvera dem, eller dela i fjärdedelar om de är stora. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Rör ihop spenat, kesella, salt, peppar, muskot och parmesan. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en 2 mm tjock rektangel, ca 25x60 cm. Bred fyllningen på degplattan men lämna en 2 cm bred kant runtom. Rulla ihop degen från kortsidan och tryck ihop kanterna ordentligt.
  5. Hetta upp resten av oljan och fräs lök och vitlök tills löken börjar mjukna. Tillsätt svampen och fräs 5 min. Krydda med salt, svartpeppar och timjan och pudra över majsenan. Rör ner buljong och grädde och låt såsen sjuda 5 min utan lock. Rör om då och då.
  6. Koka under tiden upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastarullen och låt den dra ca 5 min i vattnet. Temperaturen på vattnet ska ligga precis under kokpunkten. Ta upp pastarullen och låt den rinna av. Skär den i skivor och servera med svampsåsen.
Näringsvärde/portion 377 kcal Fett 14g Protein 20g Kolhydrater 41g Fibrer 4g

Källa & bild: Impoline

2 kommentarer:

hanna sa...

läste precis att du blivit gravid :) gud vad härligt, stort grattis till dig och killen! kramkram

AD sa...

Tack så mycket! Det är helt underbart :)