söndag 29 augusti 2010

Zucchinipizza



Ingredienser - 8 bitar
  • 1 färdigkavlad pizzadeg med tomatsås
  • 300 g zucchini, gärna både gul och grön
  • 1/2 msk flingsalt
  • 1 rödlök
  • 2 dl grovriven västerbottensost
  • 1 dl hackad bladpersilja/basilika
  • 2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Dra och tryck ut degen lite åt kanterna. Bre på tomatsåsen.
  4. Skölj och skiva zucchinin tunt. Lägg skivorna i rader på pizzan, gärna varannan gul och grön. Salta.
  5. Skala och strimla löken. Strö lök, ost och persilja över pizzan.
  6. Grädda pizzan ca 15 min. Ta ut, peppra och skär upp i bitar.

Energi per bit: 230 kcal 10 g fett, 7 g protein, 28 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: