torsdag 5 augusti 2010

Tomat- och bönröra med oliv- och fetafylld kyckling



Ingredienser - 2 port
  • 2 kycklingfiléer ca 250 g
  • 10 svarta urkärnade oliver
  • 50 g feta 10 %
  • 1 tsk olivolja
  • 1 burk vita bönor ca 200 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • ½ kruka färsk basilika
  • ½ tsk balsamvinäger
  • 1 tsk olja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna.
  3. Hacka oliverna och mosa osten med en gaffel.
  4. Fyll filéerna med oliver och ost.
  5. Fäst ihop med tandpetare.
  6. Hetta upp oljan och fräs filéerna så att de får färg.
  7. Stek vidare i ugn i ca 22 min.
  8. Spola av bönorna.
  9. Skala och finhacka vitlöken, tärna tomaterna och finhacka basilikan.
  10. Blanda samman samtliga ingredienser och servera till kycklingen.

Energi per portione: 375 kcal

Källa & bild: MåBra

2 kommentarer:

lifeiswhatyoumakeit. sa...

Hur många kalorier blir det om man ogillar fetaost & oliver? Dvs; bara äter en vanlig kycklingbit + salladen utan oliver? :)

AD sa...

Då blir det färre kalorier :) Vet inte exakt, men du kan säkert räkna bort ca 100 kcal.