söndag 22 augusti 2010

Kycklingpaj med smultäcke




Ingredienser - 4 port

  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g strimlad purjolök
  • 1 tsk olivolja
  • ½ skinn- och benfri grillad kyckling, ca 225 g kycklingkött
  • 25 g naturella soltorkade tomater i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl lättmjölk, ev. låglaktos
  • 1 dl minifraiche, ev. låglaktosalternativ
  • salt och peppar

Smuldeg:

  • 1½ dl fiberhavregryn eller ren havre för glutenfritt
  • 100 g färskost med vitlök och örter, max 12 %
  • 2 msk fröblandning (t ex solrosfrön, pinjenötter och pumpakärnor)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Förväll broccolin i 4 min i lättsaltat vatten och låt rinna av.
  3. Fräs purjon i oljan och låt broccolin fräsa med någon minut.
  4. Blanda ner kyckling och soltorkade tomater och häll över i en ugnsfast form.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och minifraiche.
  6. Krydda och häll över i formen.
  7. Smula ihop havregrynen med färskosten och fördela över.
  8. Strö fröblandningen på toppen och grädda tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

Energi per portion: 313 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: