lördag 14 augusti 2010

Rabarber och vit chokladpaj



Ingredienser - 6 port

Botten:
  • 2 msk strösocker
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl flytande margarin

Fyllning:

  • 400 g rabarber
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl minifraiche ev. låglaktosalternativ
  • ½ vaniljstång
  • 25 g vit choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda socker, havregryn, vetemjöl och flytande margarin.
  3. Tryck ut i en pajform, ca 20 cm i diameter. Nagga.
  4. Grädda mitt i ugnen i 10 min tills bottnen fått fin färg. Låt den svalna.
  5. Rensa och tärna rabarbern fint. Blanda med sockret.
  6. Blanda ägg och crème fraiche.
  7. Skrapa ur vaniljstången och rör ner i blandningen. Vänd ner rabarbern. Häll i formen.
  8. Strö över riven choklad.
  9. Grädda mitt i ugnen i 20 min tills pajen stelnat och fått färg.

Energi per portion: 300 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: