onsdag 18 augusti 2010

Italiensk spenatomelett



Ingredienser - 4 portioner
  • 1 påse mixsallad (125 g)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 150 g färsk bladspenat
  • 6 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj salladen och slunga den torr.
  2. Skala och skiva lök och vitlök.
  3. Stek rödlöken mjuk och glansig i olivolja.
  4. Tillsätt vitlök och spenat i stekpannan, fräs tills spenaten mjuknar.
  5. Rör ihop ägg, ost, salt och peppar. Häll blandningen i pannan.
  6. Stek på medelvärme tills omeletten nästan stelnat. Vänd den och stek ytterligare 1–2 min.
  7. Servera med salladen.

Näring/portion: 206 kcal, 15 g fett, 15 g protein, 3 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: