fredag 2 juli 2010

Tonfisksallad med dinkel




Ingredienser - 2 port

  • 6 blad romansallad
  • 1½ dl hel kokt dinkel
  • 1 burk lätt tonfisk, 150 g
  • 1 liten burk osockrad majs, 140 g
  • 1 liten burk sparris
  • 1 liten förpackning svarta bönor

Dressing:

  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk italiensk salladskrydda

Garnera med:

  • 10 stora salladskapris
  • 8 körsbärstomater
  • 1 kokt ägg i klyftor

Så här gör du

  1. Bryt salladen i bitar och lägg på ett djupt fat.
  2. Blanda dinkel, tonfisk, majs, sparris och bönor och häll dressingen över.
  3. Blanda och lägg allt på salladsbädden.

Energi per portion: 383 kcal

Källa & bild: MåBra

Glöm inte TÄVLINGEN!

1 kommentar:

Mia sa...

Det låter jättegott :)