torsdag 15 juli 2010

Varmrökt laxsallad med salsa verde




Ingredienser - 4 port

  • 600 g färskpotatis
  • 200 g gula tomater
  • 400 g varmrökt laxfilé
  • 50 g blandade kryddor, t#ex mynta, dill, persilja och rucola

Salsa verde:

  • 2 dl blandade kryddor, t#ex mynta, dill eller persilja
  • ½ dl hovmästarsås
  • saft av ½ citron
  • ¾ dl hett vatten

Så här gör du

  1. Borsta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna.
  2. Skär den och tomaterna i skivor.
  3. Varva lax, kryddgrönt och tomater på tallrikarna.
  4. Lägg kryddor, hovmästarsås och citronsaft i en hög bunke.
  5. Tillsätt det heta vattnet lite i taget medan du mixar.
  6. Ringla salsan över salladen.

Energi per portion: 332 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: