lördag 31 juli 2010

Kycklingpaj


Ingredienser - 8 pers

Pajdegen:
  • 200 g fullkornsdinkelmjöl
  • 125 g kesella 1%
  • 2 msk kallt vatten
  • 50 g flytande smör
  • lite salt

Fyllning:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 purjolök
  • smör
  • 1/2 tsk salt
  • (Knorr kycklingkrydda)
  • 1 röd paprika
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche paprika & chili
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket riven ost, gratäng 24%
  • 1-2 msk jalapenos, valfri styrka

Tillagning

  1. Gör pajdegen, dvs blanda kesella, vatten, mjöl och flytande smör, låt vila i plastpåse i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet och grädda i 10 min.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda eventuellt med lite Knorr kycklingkrydda.
  5. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
  6. Kärna ur och tärna paprikan, lägg paprika och jalapenos i pannan.
  7. Vispa ihop äggen lätt för hand, vispa ner hälften av osten och creme fraiche. Blanda allt.
  8. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.
  10. Servera med sallad.

Energi per portion: 323 kcal Protein: 27 Fett: 14 Kolhydrater: 19

Källa: 56kilo.se

Inga kommentarer: