tisdag 6 juli 2010

Asiatisk omelett med ostronsås


Ingredienser - 4 portioner
  • 8 ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 broccolistånd, i små buketter
  • 1 röd paprika, urkärnad, strimlad
  • 1/2–1 röd chili, urkärnad, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tråg (à 180 g) böngroddar, sköljda, avrunna
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2–1 msk ostronsås
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Tillagning

  1. Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra. Stek en krämig omelett i en matsked av oljan.
  2. Häll 1 matsked av jordnötsoljan och sesamoljan i en wok. Woka broccolin någon minut, tillsätt paprika, chili och vitlök och woka ett par minuter till. Vänd i böngroddar och räkor precis mot slutet.
  3. Lägg fräset på den krämiga omeletten, ringla över ostronsås och strö över sesamfrön. Njut genast!

Näringsvärde per portion: 389 kcal, Fett 24 g, Kolhydrater 10 g, Fibrer 4 g.

Källa & bild: icakuriren

Inga kommentarer: