torsdag 22 juli 2010

Pasta med skinksås




Ingredienser - 4 personer

  • 500 g rökt skinka
  • 1 msk smör
  • 6 st soltorkade tomater strimlade
  • 4 dl vatten
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 3 msk persilja (färsk el. fryst)
  • 1 msk vetemjöl eller redning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner pasta, gärna fullkorn

Tillagning

  1. Strimla skinkan, stek den i smöret.
  2. Tillsätt strimlad soltorkad tomat, vatten, creme fraiche, svartpeppar och senap.
  3. Väljer man att ta vetemjöl i är det bra om man blandar i den i skinkan först och sedan tillsätter vätskan. Maizena redning kan man hälla direkt i sen istället.
  4. Låt koka ihop en stund, tillsätt persilja och koka en stund till.
  5. Servera med pasta och en god sallad.

skinksås: 252 kcal/port
Pasta : 210 kcal/port (150g/port, kokt pasta)

Källa & bild: EnLättareVecka

2 kommentarer:

Anonym sa...

är det pasta + skinksås som är 252 kcal eller är det skinksås för sig som är det och pastan för sig som är 210? vilket ger pasta + sås = 252+210=462?

AD sa...

Precis. Som det står i receptet så är skinksåsen 252 kcal och pastan 210 kcal.