onsdag 23 juni 2010

Matjestårta



Ingredienser - 8-10 bitar
  • 200 g mörk kavring
  • 75 g Arla smör

Fyllning:

  • 3 gelatinblad
  • 1 burk matjessill, ca 200 g
  • 1 rödlök
  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 3 dl Arla Ko® gräddfil
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1-2 msk sillspad
  • 1 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna.
  2. Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Låt stå i kyl ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min.
  4. Låt sillen rinna av och spar spadet.
  5. Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad.
  6. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i formen och låt den stå i kyl minst 3 tim för att stelna.
  7. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

Näringsvärde per bit: 300 kcal Protein 11 g Kolhydrat 19 g Fett 20 g

Källa & bild: Arla

1 kommentar:

Tobbe sa...

Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken... http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag...