tisdag 15 juni 2010

Bakat äpple med kanel och kryddpeppar



Ingredienser - 1person
  • 5 g smör
  • 5 g mörkt muscovadosocker
  • 50 g svarta vinbär
  • 1 nypa kryddpeppar
  • 1 nypa muskotnöt
  • ½ tsk kanel
  • ¼ citron
  • 1 medelstort äpple

Tillagning

  1. Lägg smör och socker i en gryta och smält det tillsammans.
  2. Rör ner svarta vinbär, kryddpeppar, färskriven muskotnöt, kanel samt rivet skal och saft från citronen.
  3. Halvera äpplet, ta ur kärnhuset och lägg i fyllningen.
  4. Baka det fyllda äpplet i ugnen på 160 grader i cirka 25 minuter tills det är mjukt

Näringsinnehåll per person: 203 kcal Fett: 5 g Protein: 2 g Kolhydrater: 41 g Fibrer: 7 g

Källa & bild: IForm

1 kommentar:

Mia sa...

Vad gott det låter. Äpple och kanel, finns nog inget godare :)