måndag 28 juni 2010

Grekisk bönsallad med örtkeso




Ingredienser - 2 port

  • 100 g kokta vita bönor
  • 100 g kokta svarta bönor
  • 100 g kronärtskockshjärtan
  • 1 strimlad rödlök
  • 100 g fetaost, max 10 %
  • ½ dl svarta oliver
  • 12 cocktailtomater
  • ½ kruka finhackade basilikablad
  • salladsblad

Garnera med:

  • rosmarin

Örtkeso:

  • 100 g keso mini, ev. låglaktos
  • ½ dl finhackade örter, t ex timjan, slätbladig persilja, basilika, rosmarin
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Spola av bönorna och blanda med kronärtskockor, lök, smulad fetaost, oliver, halverade tomater, basilika och sallad.
  2. Vänd om ordentligt.

Enbart salladen ger 256 kcal/portion

Örtkeso:

  1. Blanda keso och örter, smaka av med salt och peppar.

Enbart örtkeson ger 40 kcal/portion

Energi per portion: 296 kcal

Källa & bild: MåBra

Glöm inte TÄVLINGEN!

Inga kommentarer: