lördag 5 juni 2010

Äppeltrifle med vanilj och syltade bär



Ingredienser - 1 person
  • 1 äpple
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • ¼ vaniljstång
  • 100 g röda bär
  • 20 g socker
  • ¼ vaniljstång
  • 1 mandelbiskvi
  • 2 msk yoghurt naturell

Tillagning

  1. Halvera äpplet och ta ur kärnhuset.
  2. Koka upp vatten, socker och vaniljkorn.
  3. Lägg ner äpplet och sänk värmen.
  4. Låt det småkoka i ca 5 min, tills äpplet är mjukt, men krispigt.
  5. Lägg bären, t ex hallon och jordgubbar, i en gryta med socker, vaniljkorn och -stång.
  6. Låt det långsamt koka upp under lock och sedan småkoka i 5 min.
  7. Plocka upp vaniljstången.
  8. Bryt mandelbiskvin i mindre bitar och varva biskvi, äpple och bär i två lager i ett glas.
  9. Ställ det kallt fram till servering.
  10. Häll på lite yoghurt och servera.

Näringsinnehåll per person: 182 kcal Fett: 4 g Protein: 4 g Kolhydrater: 34 g Fibrer: 6 g

Källa & bild: Iform

Inga kommentarer: