måndag 13 juli 2009

Räksallad med Rhode Island


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 kg räkor med skal,ca 400 g skalade
  • 1 färsk lök
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • blandad sallad, ca 80 g
  • dillkvistar

Rhode Island-sås:

  • 2 dl Arla Ko® gräddfil
  • ½ dl chilisås ev ketchup
  • typ3–5 droppar tabascosås
  • 1 krm salt


Gör så här

  1. Skala räkorna. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktkötteti bitar med en tesked.
  2. Skär gurkan i bitar. Blanda lök, avokado, gurka, citronsaft, saltoch peppar.
  3. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
  4. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på grönsakerna och toppa med räkor och dill.
  5. Servera med såsen, citronklyftor och bröd.

Energi per portion 300 kcal Protein 22 g Kolhydrat 12 g Fett 18 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: