måndag 27 juli 2009

Citroncrêpes med hallonsås


Ingredienser - 8 portioner
  • 1 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mellanmjölk
  • 2 ägg
  • Salt
  • 2 msk margarin
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 200 gr frysta hallon
  • 1 msk vatten
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk florsocker till garnering

Gör så här:

  1. Vispa mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, äggen och saltet. Vispa till en slät smet. Stek pannkakorna i margarinet i en stekpanna (gärna av teflon).
  2. Fyllningen: Blanda gulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud på låg värme samtidigt som du rör tills fyllningen tjocknat. Blanda i skal och saft. Låt svalna. Fyll pannkakorna med citronkrämen. Vik ihop till paket. Lägg i en smord form. Gratinera i 275 grader i 2–3 minuter.
  3. Hallonsås: Kör hallon, vatten och socker i en matberedare. Servera crêpsen varma tillsammans med hallonsåsen. Sikta över lite florsocker.

Energi per portion 161 kcal

Källa & bild: Aftobladet

Inga kommentarer: