måndag 13 juli 2009

Cup cakes med hallon och blåbär


Ingredienser - 4 portioner
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Arla Ko® mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl färska hallon och blåbär

Fyllning:

  • 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 2 msk mosade hallon eller blåbär
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ställ ut stora pappersformar på en plåt. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör i bären. Klicka ut smeten i formarna.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt muffinsen svalna. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  5. Skär ett strutformat hål i varje muffins. Lägg i fyllningen och sätt tillbaka locket.

Energi per st 235 kcal Protein 6 g Kolhydrat 36 g Fett 8 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: